logo
  • KURUMSAL
  • ÜRÜNLER
    • SUCUK
    • SALAM
    • SOSİS
    • JAMBON
    • KÖFTE
    • DÖNER
    • ET ÜRÜNLERİ
  • İHRACAT
  • logo
  • GURME TARİFLERİ
  • İLETİŞİM
  • Englısh
    • Türkçe
    • Englısh

PAÇANGA BÖREĞİ




Malzemeler

Yufka: 3 adet
Pastırma: 150g
Kaşar Peynir: 200 g
Domates: 1 adet
Biber : 1 adet
Maydanoz: 1 tutam
Sıvı Yağ: İstenilen Miktarda

 

Yapılışı

Paçanga böreğinin iç sosunu hazırlamak için, 150 gr pastırmayı ince ince doğrayın. 1 adet domates ve 1 adet biberi de ince ince doğradıktan sonra teflon tavaya koyarak, 5 dakika kavurun. Sosunuz soğuduktan sonra, içine ince doğranmış maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. 3 adet yufkayı, 4 parçaya bölün. Böldüğünüz yufkalara sosu ilave edip, sigara böreği sararmış gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra, teflon tavaya yağı koyup kızdırın. Kızan yağın içine paçanga böreklerini koyarak, kızarıncaya kadar altlı üstlü pişirin. Sıcak servis edin. * Tarif, MSA Eğitmen Şefleri tarafından geliştirilerek hazırlanmıştır.




Lezzet Üretir!
İçinizdeki Gurme'yi Uyandırın!


© 2025 SISORD - iletisim@bifet.com.tr - +090 262 658 86 95 - Sekerpinar Mah. Anadolu Caddesi, No:18 Çayırova / Kocaeli / Türkiye